Ako zdieľať fotografie a videá s iCloudom

iCloud ponúka oveľa viac ako cloudové zálohovacie a úložné riešenia. Napríklad iCloud poskytuje funkcie, vďaka ktorým je zdieľanie fotografií a videa s priateľmi a členmi rodiny príjemným zážitkom. Fotografie a videá môžete zdieľať pomocou zariadenia so systémom iOS, Mac (OS X v10.9 alebo novší a buď iPhoto alebo Aperture), Apple TV alebo Windows PC (Windows 7 alebo novší) a iCloud Control Panel 3.0 alebo novší. Na účely tohto článku si ukážeme, ako môžete zdieľať fotografie / videá na zariadení so systémom iOS alebo Mac. Tu je postup:

Je zrejmé, že aby ste mohli túto funkciu používať, potrebujete účet iCloud. Ak žiadny nemáte, môžete si ho ľahko nastaviť.

Ako povoliť túto funkciu

Na zariadení so systémom iOS jednoducho klepnite na Nastavenia> iCloud> Fotografie a povoľte zdieľanie fotografií.

V počítači Mac prejdite do ponuky Apple ()> Predvoľby systému, potom vyberte iCloud a potom kliknite na tlačidlo Možnosti ... vedľa položky iPhone alebo Clona. Potom vyberte Zdieľanie fotografií.

Upozorňujeme, že súbory v zdieľaní fotografií na iCloudu nevyužívajú vaše úložisko na iCloudu.

Ako zdieľať fotografie a videá

Ak to chcete urobiť, musíte vytvoriť zdieľaný stream. Tu je postup:

Na zariadení so systémom iOS (iPhone, iPad alebo iPod touch)

1. Spustite aplikáciu Fotografie

2. Klepnite na Zdieľané

3. Klepnite na Vytvoriť nový stream

4. Zadajte názov a klepnite na Ďalej

5. Pozvite svojich priateľov (môžete ich zadať zo svojich kontaktov alebo e-mailovej adresy) a klepnite na Vytvoriť

Váš zdieľaný stream bol teraz vytvorený, ale je prázdny. Ak chcete pridať fotografie alebo videá, klepnite na nový zdieľaný stream, ktorý ste práve vytvorili, a potom klepnutím na znak (+) pridajte fotografie alebo videá.

6. Vyberte svoje obrázky alebo videá, ktoré chcete zdieľať, a klepnite na Hotovo

7. Teraz musíte zadať popis a klepnúť na Uverejniť.

Teraz sa vaše vybrané súbory zdieľajú s ľuďmi, ktorých ste vybrali. Vaši pozvaní priatelia dostanú e-mail s oznámením o vašej pozvánke na prihlásenie na odber vášho streamu.

Ak chcete zmeniť nastavenia streamu, klepnite na Fotky> Zdieľané> váš stream a potom klepnite na Ľudia. Tu môžete pozvať viac ľudí. Môžete tiež odstrániť skôr pozvané osoby. Môžete povoliť alebo zakázať funkciu, ktorá umožňuje vašim priateľom pridávať fotografie a videá do vášho streamu. Tiež môžete komukoľvek povoliť prezeranie vašich zdieľaných videí alebo fotografií na stránke iCloud.com. Ak zapnete túto funkciu, uvidíte verejnú adresu URL, ktorú môžete zdieľať s ľuďmi. Navštívením tejto adresy URL na ľubovoľnom zariadení a ľubovoľnej platforme (mobil, počítač atď.) Môže ktokoľvek vidieť a stiahnuť váš zdieľaný stream. Keď do tohto streamu pridáte viac fotografií alebo videí, vaši predplatitelia budú upozornení.

Ak chcete dostávať upozornenia, keď vaši priatelia majú radi, komentujú alebo pridávajú fotografie alebo videá, môžete ich tiež zapnúť.

Ak chcete svoj stream odstrániť, jednoducho klepnite na Fotky> Zdieľané> Streamy> klepnite na stream, ktorý chcete odstrániť> Ľudia a potom klepnite na Odstrániť fotostream. Upozorňujeme, že keď odstránite stream fotografií z jedného zariadenia, bude odstránený zo všetkých vašich zariadení.

Na vašom Mac OSX pomocou iPhoto alebo Aperture

Na vytvorenie zdieľaného streamu fotografií môžete použiť iPhoto alebo Aperture. Kroky sú si v oboch softvéroch veľmi podobné:

1. Spusťte program iPhoto alebo Clona

2. Vyberte fotografiu / video (alebo fotografie / videá), ktoré chcete zdieľať

3. Kliknite na tlačidlo zdieľania

4. Vyberte iCloud a potom Nový stream fotografií

5. Zadajte e-maily svojich priateľov a názov streamu a potom kliknite na tlačidlo Ok.

Teraz zdieľate vybrané videá / fotografie so svojimi priateľmi.

Ak chcete spravovať tento zdieľaný stream na počítači Mac, vyberte iCloud v aplikácii iPhoto alebo Aperture a potom kliknite na informačné tlačidlo. Tu môžete pridať / odobrať predplatiteľa alebo zmeniť ďalšie nastavenia. Svojim predplatiteľom môžete povoliť pridávanie fotografií alebo videí do vášho streamu. Môžete tiež povoliť alebo zakázať verejné prezeranie adries URL na icloud.com.

Ak chcete odstrániť zdieľaný stream na počítači Mac, kliknite na iCloud, potom vyberte paru, ktorú chcete odstrániť, a stlačte kláves Command-Delete. Keď znova odstránite zdieľaný stream z počítača Mac, bude odstránený aj zo všetkých ostatných zariadení.

Súvisiace: Súkromné ​​informácie uložené na fotografiách nasnímaných na zariadeniach iOS, iPhone, iPad alebo iPod touch

Posledné príspevky