Máte nový Mac? Tu je návod, ako používať Asistenta migrácie od spoločnosti Apple

Existuje mnoho dôvodov, prečo by ste chceli skopírovať svoj obsah z jedného počítača Mac do druhého.

Možno jednoducho chcete preniesť súbory. Alebo máte nový Mac a chcete si preniesť používateľský účet zo starého počítača.

Našťastie v druhom prípade má Apple zabudovaný systém, ktorý umožňuje používateľom ľahkú migráciu používateľských účtov z jedného počítača Mac na druhý. Volá sa Migration Assistant. Tu je návod, ako to použiť.

Predtým ako začneš

Poznámka: Migrácia používateľského účtu pomocou tejto metódy vyžaduje OS X Snow Leopard v10.6.8 alebo novší. Tiež by ste sa mali ubezpečiť, že váš starý Mac má názov počítača.

Dokončenie skutočného procesu migrácie sa mierne líši v závislosti od toho, akou cestou sa vydáte. Na účely tohto článku však budeme predpokladať, že máte oba počítače Mac vedľa seba.

SÚVISIACE:

    Ak máte macOS Sierra alebo novší, jednoducho oba Macy umiestnite vedľa seba a uistite sa, že je zapnutá sieť Wi-Fi. Ak je v jednom z počítačov Mac OS X El Capitan, budete chcieť obidva počítače Mac pripojiť k rovnakej sieti Wi-Fi (alebo Ethernet).

    Ak chcete pokračovať, budete musieť mať nový Mac nastavený aspoň s jedným používateľom.

    Ako používať Migration Assistant

    • Spustite Migration Assistant na oboch počítačoch Mac. Mal by sa nachádzať v priečinku Utility v sekcii Aplikácie.
    • Kliknite ďalej na oboch počítačoch Mac.
    • Na tvojom nový Mac, vyberte Z Macu, zálohy Time Machine alebo spúšťacieho disku.
    • Vyberte ďalej.
    • Na tvojom starý Mac, vyberte možnosť prenosu informácií Na počítač Mac.
    • Na tvojom nový Mac, mali by ste vidieť zoznam „zdrojov“ - hlavne vecí, z ktorých je možné migrovať. Vyberte počítač Mac s používateľským účtom, ktorý chcete preniesť.

    V tomto okamihu môžete vidieť bezpečnostný kód na oboch obrazovkách. Toto má zmierniť možnosť, aby vaše údaje zachytili akékoľvek zlé subjekty. Jednoducho sa uistite, že je kód na oboch počítačoch Mac rovnaký.

    • Na vašom novom počítači Mac by sa mal zobraziť nový zoznam prenosných položiek. Jednoducho vyberte položky, ktoré chcete preniesť. Spravidla by ste mali všetko skontrolovať, pokiaľ neexistuje iný používateľ, z ktorého nechcete migrovať.
    • Kliknite na ďalej. V tomto okamihu prebehne proces migrácie. Počkajte to - môže to chvíľu trvať.
    • Po dokončení znova skontrolujte, či sú všetky vaše údaje a nastavenia v poriadku.
    • Nakoniec vytvoriť úplnú zálohu na vašom novom Macu.

    Niekoľko ďalších úvah

    Aj keď je to celý proces migrácie, je treba pamätať na niekoľko ďalších vecí.

    Čo ak moje počítače Mac nemôžu byť vedľa seba?

    Ak z akýchkoľvek dôvodov nemôžete mať oba počítače Mac vedľa seba zapnuté Wi-Fi, existuje alternatíva, ktorá sa spolieha na Time Machine.

    V zásade budete chcieť urobiť úplnú zálohu jednotky Time Machine. Potom už len vezmite disk so sebou do nového počítača Mac a zapojte ho.

    Odtiaľ budete používať Migration Assistant. Kroky vyššie sú identické, ibaže na starom počítači Mac nemusíte robiť nič.

    Keď vyberáte zdroj, z ktorého chcete migrovať, vyberiete konkrétnu zálohu na disku Time Machine, keď sa zobrazí.

    A čo tieto aplikácie?

    Aplikácie je možné migrovať v rámci procesu Asistenta migrácie, musíte však pamätať na licencie.

    Rovnako ako v systéme iOS môže byť pôvodnou používateľskou kontou, ktorá stiahla aplikáciu, táto aplikácia „vlastnená“. To môže byť problematické, ak na jednom počítači Mac existuje viac Apple ID.

    Kedykoľvek idete aktualizovať aplikáciu na novom počítači Mac, budete musieť zadať Apple ID a heslo pôvodne stiahnutej aplikácie. Ak ste to vy, je to v poriadku. Ak tomu tak nie je, môže nastať problém.

    Odstránenie používateľského účtu v starom počítači Mac

    Čo však v prípade, že svoj starý Mac darujete alebo ho jednoducho nastavíte ako „rodinný“ počítač? V týchto prípadoch budete chcieť odstrániť používateľský účet, ktorý ste migrovali.

    Skôr ako budete pokračovať, ubezpečte sa, že ste sa prihlásili do účtu správcu.

    • Na starom počítači Mac otvorte Predvoľby systému.
    • Kliknite na Používatelia a skupiny.
    • Kliknite na zámok v ľavom dolnom rohu a zadajte heslo.
    • Vyberte účet, ktorý ste migrovali.
    • Kliknite na ikonu - v dolnej časti.
    • Mali by ste vidieť novú výzvu. Vyberte možnosť, ktorá vám dáva najväčší zmysel (viac o nich nižšie)
    • Kliknite na Odstrániť používateľa.

    Ak si nie ste istí, ktorú možnosť odstránenia zvoliť, tu je všetko, čo o nich potrebujete vedieť.

    1. Domovský priečinok uložte do obrazu disku vymaže užívateľský účet a domovský adresár, ale uloží obsah do priečinka Deleted Users.
    2. Nemeňte domovský priečinok vymaže informácie o používateľskom účte, ale ponechá ich nedotknuté.
    3. Odstráňte domovský priečinok vymaže systémové informácie a súbory.

    Dúfame, že vám tento článok pomohol. Ak máte akékoľvek otázky, obráťte sa na nás pomocou komentárov uvedených nižšie.

    Posledné príspevky