Kde je Camera Roll v iOS 13 a iPadOS?

Nenašli ste priečinok z fotoaparátu na svojom iPhone, iPade alebo iPade pomocou iOS 13+ alebo iPadOS? Fotoaparát v iOS 13 a iPadOS nechýba. Nebol odstránený, ale presunutý na nové miesto v novej aplikácii Fotky s niektorými zmenami. Ak nemôžete nájsť fotografie, ktoré ste sami vytvorili alebo uložili online, tu je návod, ako tieto fotografie vo svojom zariadení iPhone a iPad vyhľadať.

Ako nájsť fotoaparát v systéme iPadOS a iOS13

Camera Roll sa teraz nachádza v časti Fotografie v systéme iOS 13. V systéme iOS 12 sa predtým nachádzal v priečinku „Albumy“. Používateľom, ktorí majú zakázané fotografie na iCloude, sa v priečinkoch Albumy ako prvá možnosť zobrazovala položka „Camera Roll“.

Zmeny v snímke fotoaparátu vášho zariadenia Apple

Najprv nenájdete položku s názvom „fotoaparát“, ale Apple ju premenoval na „Nedávne“.

Na rozdiel od staršej verzie iOS Camera Roll, Recents obsahuje fotografie nasnímané na vašom zariadení a akékoľvek ďalšie fotografie uložené alebo importované z iných zdrojov vrátane Safari alebo Messages, knižnice fotografií v počítači a ďalších uložených obrázkov z aplikácií tretích strán.

Takže v systéme iOS 13 a iPadOS je skutočne ťažké rozlíšiť obrázky nasnímané fotoaparátom vášho zariadenia od všetkých ostatných uložených obrázkov.

Ak sa chcete v novom operačnom systéme iPhonu a iPadu dostať k úlohe fotoaparátu, otvorte aplikáciu Fotky

  • Klepnite na kartu „Fotografie“ v ľavom dolnom rohu obrazovky

    Všetky vaše fotografie sú teraz na karte Fotky v systéme iOS 13 (na rozdiel od karty Albumy v systéme iOS 12).

  • Camera Roll sa tu nachádza v iOS 13
  • Klepnutím na „Všetky fotografie“ môžete prehľadávať knižnicu fotografií a videí ALEBO
  • Zoraďte svoje fotografie podľa rokov, mesiacov, dní pomocou ďalších kariet

Keď ste v systéme iOS 12 prechádzali všetky svoje fotografie v predvolenom albume „Všetky fotografie“, mohli ste klepnúť na „Vybrať“ a potom klepnúť na viac fotografií, aby ste ich vybrali alebo ich pridali do albumu pomocou funkcie „Pridať do“ v dolnej časti obrazovky.

V iOS 13 a iPadOS môžete s rovnakými vylepšeniami urobiť rovnakú akciu.

Vylepšenia funkcie Camera Roll v systéme iOS 13

Pri prehľadávaní položky „Všetky fotografie“ sa v ľavom hornom rohu obrazovky zobrazuje rozsah dátumov spojený s fotografiami a informácie o polohe. To sa automaticky mení pri rolovaní fotoaparátu nahor alebo nadol.

Pomocou tlačidiel Vybrať a +/- zväčšite vybrané fotografie
  • Tlačidlo „Vybrať“ v systéme iOS 13 sa teraz zobrazuje ako „Vyberte +/-“ a je umiestnené v pravom hornom rohu podobne ako iOS 12. Akcia „Vybrať“ funguje rovnako ako predtým, ale nová funkcia + / - vám umožňuje zväčšiť dovnútra a von z fotografií, keď prechádzate rolkou fotoaparátu.
  • Táto funkcia tam nebola v systéme iOS 12, kde ste museli klepnúť na niektorú z fotografií, aby ste videli jej podrobnosti. V novom operačnom systéme funkcia zväčšenia uľahčuje kontrolu vašich fotografií.
  • Klepnutím na Mesiace / Dni / Roky v dolnej časti rolky fotoaparátu filtrujete správne fotografie, vďaka čomu je skutočne ľahké nájsť hľadané fotografie (Na vyvolanie všetkých fotografií môžete samozrejme použiť aj Siri!).
  • Staré nastavenie „Zhrnuté fotografie“ vo Fotkách bolo teraz odstránené a ich zoradenie bolo začlenené do hlavného zobrazenia „Všetky fotografie“.

Tip: Pri prehľadávaní všetkých fotografií klepnite na ikonu „Fotky“ v ľavom dolnom rohu obrazovky a dostanete sa k svojim najnovším fotografiám.

Ako zakázať automatické prehrávanie živých fotografií a videí v systéme iOS 13 a iPadOS

Vaše živé fotografie a videá sa predvolene predvolene automaticky prehrajú, keď ich prehliadate v priečinku Fotoaparát. Toto môžete deaktivovať:

  1. Klepnite na Nastavenia
  2. Klepnite na Fotky
  3. Posuňte sa nadol na kartu „Fotky“
  4. Zakázať „Automatické prehrávanie videí a živých fotografií“

Druhou vítanou zmenou v aplikácii iOS 13 Photos je, že keď s niekým zdieľate viac ako 3 fotografie, automaticky sa to nepremení na odkaz na iCloud Photo, ale tieto fotografie sa pripájajú jeden po druhom.

Predvolené správanie odkazu na fotografiu na iCloud bolo v iOS 13 odstránené

Môžete však zvoliť možnosť „Kopírovať odkaz na iCloud“ pre viac vybratých fotografií a odoslať ich.

Pre tých, ktorí synchronizujú svoje Fotky s počítačom alebo MacBookom, to môže byť zo začiatku trochu nepríjemné, pretože všetky tieto fotografie sú pridané k všetkým vašim Fotkám z iPhonu.

Čo poradie zoradenia fotografií?

Poznámka: Ak nepoužívate knižnicu fotografií na iCloudu, do iOS 12 stále máte album z fotoaparátu, ktorý je zoradený podľa posledného obrázka, kedy bol urobený / pridaný (bez ohľadu na údaje EXIF).

Systém iOS 13 predstavil správanie, ktoré krátko existovalo v systéme iOS 8, keď bol odstránený album Camera Roll. V tejto súvislosti sa odlišujú karty Camera Roll a „All Photos“. Karta Všetky fotografie je zoradená podľa dátumu údajov EXIF.

Aplikácia pre fotografie sa v systéme iOS 13 otvára neuveriteľne rýchlo a jej použitie je jednoduché. Nová aplikácia obsahuje aj ďalšie vylepšenia vo funkcii Vyhľadávanie, ktoré sa vám budú hodiť, keď sa pokúsite niečo rýchlo nájsť.

Ako zdieľať fotografie z jedného albumu do druhého v aplikácii Fotky

Mnoho našich čitateľov miluje zdieľanie fotografií z albumu do albumu alebo zdieľanie s priateľmi a rodinou prostredníctvom zdieľaných albumov. Ale s touto aktualizáciou veľa ľudí nemôže prísť na to, ako to urobiť!

Ako pridať fotografie a videá z existujúcich albumov

  • Otvorte fotografiu alebo video, ktoré chcete zdieľať
  • Klepnite na ikonu tlačidlo zdieľania
  • Prejdite popri dvoch riadkoch ikon na zoznam akcií
  • Vyberte si Pridať do zdieľaného albumu alebo Pridať do albumu
  • Vyberte album alebo zdieľaný album, do ktorého ho chcete pridať
  • Ak nevidíte možnosť Pridať do zdieľaného albumu, začiarknite políčko Nastavenia> Profil Apple ID> iCloud> Fotografias a zapnite zdieľané albumy.

Ako odstrániť fotografiu alebo video z albumu v aplikácii Fotky

  1. V aplikácii Fotky otvorte album
  2. Vyberte fotografiu alebo video a zobrazte ich na celej obrazovke
  3. Klepnite na kôš
  4. Vyberte, či chcete položku odstrániť iba z albumu, alebo ju odstrániť z Fotiek iCloud na všetkých svojich zariadeniach

Posledné príspevky