Prečo nemôžem odstrániť fotografie z môjho iPadu

Spravidla je fotografia veľmi jednoduchá. V režime jednej fotografie stačí kliknúť na ikonu koša vpravo hore.

Ale pozrite sa na nižšie uvedenú fotografiu vianočného stromčeka. Táto fotografia nemá ikonu koša. Neexistujú ani žiadne možnosti na jeho odstránenie.

Poďme do zobrazenia galérie kliknutím na tlačidlo „Všetky fotografie“ v ľavom hornom rohu obrazovky (pozri obrázok vyššie). Potom v zobrazení galérie kliknite na ikonu „akcie“ (pozri nižšie) a vyberte skupinu fotografií, ktoré chcete odstrániť.

Teraz sa pozrime, či môžeme vybrať fotografiu na odstránenie. Na nasledujúcej snímke obrazovky vidíte, že sme vybrali tri fotografie, ktoré sa majú odstrániť (ako je označené modrou značkou). V skutočnosti sa v titulku zobrazuje text „3 vybrané fotografie“.

Ale pozrite sa na tlačidlo „Odstrániť“. V zátvorke má číslo 2, čo naznačuje, že je možné vymazať iba dve z troch fotografií. Túto fotografiu vianočného stromčeka nie je možné znova vymazať.

Čím to je, že niektoré fotografie je možné vymazať a iné nie?

Poďme kliknúť na tlačidlo „Odstrániť“ a uvidíme, čo sa stane.

Dostaneme správu s textom „Odstrániť je možné iba položky priamo importované do iPadu.“ S fotkou sa teda nedá nič pokaziť, ani s iPadom.

Fotografiu vianočného stromčeka nie je možné odstrániť, pretože bola synchronizovaná pomocou aplikácie iTunes. Zatiaľ čo ďalšie fotografie, ktoré je možné vymazať, boli urobené priamo zo samotného fotoaparátu iPadu.

Ale nechceme túto fotografiu v našom iPade. Ako sa toho môžeme zbaviť? Na jej synchronizáciu musíme použiť iTunes.

1. Pripojte svoj iPad k počítaču pomocou dodávaného kábla.

2. iTunes by sa mali spustiť vo vašom počítači. Ak nie, musíte si nainštalovať iTunes a spustiť ho.

3. V aplikácii iTunes by ste mali byť schopní vybrať svoje zariadenie iPad. Vyberte to.

4. Potom prejdite do kategórie „Fotografie“ vášho zariadenia iPad.

5. A zrušte začiarknutie políčka „Synchronizovať fotografie“ (ako je uvedené vyššie).

6. Keď zrušíte začiarknutie tohto políčka, zobrazí sa dialógové okno iTunes s oznámením „iTunes už nebudú synchronizovať fotografie s iPadom. Prajete si, aby iTunes odstránili fotografie predtým skopírované do vášho iPadu?

7. Kliknite na tlačidlo s názvom „Odstrániť fotografie“.

8. Toto nenadobudne účinnosť, kým nekliknete na tlačidlo Použiť v dolnej časti obrazovky v aplikácii iTunes. Nezabudnite teda kliknúť na tlačidlo „Použiť“.

9. Po kliknutí na tlačidlo „Použiť“ a povolení synchronizácie iPadu. Fotografia by sa už nemala zobrazovať vo fotogalérii iPadu.

Posledné príspevky